inkop3.jpg

Just nu i skogen

Vi vill poängtera vikten av att inte lägga skogsbruket i malpåse. Skogen växer och behöver skötas och priserna kan förmodligen anses vara på mer "normala" nivåer, än tidigare.

Läs om de senaste nyheterna Här.

Boka möte

Intresserad av att få veta vad Ture Johanssons Trävaru kan göra för dig och din skog?
Kontakta våra inköpare nedan.


 
»Den lokala förankringen är grunden. Vi, våra entreprenörer och våra leverantörer bor och lever i bygden. Att vi sedan bistår med hjälp under hela omloppstiden uppskattas av många. «
 
Vi köper såväl gran som tall och samtliga sortiment: timmer, massaved, energived och ris (grot). Både som leveransvirke och skog på rot. Huvuddelen av inköpen sker inom en radie av fem mil från sågverket i Klevshult. Det sparar pengar och miljö. Dessutom har vi runt sågverket några av södra Sveriges finaste sandmoar. Det ger talltimmer av mycket hög kvalitet som vi sedan tillvaratar på allra bästa sätt. 
 

Egna, lokala entreprenörer

I samarbete med våra egna, lokala entreprenörer utför vi  markberedning, plantering, röjning, gallring och slutavverkning. Givetvis också manuellavverkning och fröträdsavverkning där det behövs. Vi ombesörjer också att göra skogsbruksplaner och certifiering av din fastighet.
Kort sagt; vänd dig till oss för kostnadsfri rådgivning i alla skogsskötselfrågor.

 

I en vital skog hänger åtgärderna ihop och allt görs med strävan att skapa ett så högt värde som möjligt när det blir dags att slutavverka. Kanske är det också därför vi attraherar en sådan bredd av leverantörer: från mjölkbonden till banktjänstemannen. Från den självverksamme till fullserviceuppdrag.

 


Dina kontakter hos oss:


Johan Ljunggren                                 Ronnie Rapp                                      Gunnar Isacsson
Råvaruchef                                         Inköp/Avverkning                               Inköp
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.                                    Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.                                   070 - 190 71 30
0370 - 50 13 11                                  0370 - 50 13 12                                
070 - 342 46 64                                  070 - 347 29 40             
 

 

Certifiering enligt PEFC

Produktions- och miljömål går hand i hand i skogen. Vi hjälper årligen många skogsägare med skogsbruksplaner. Flera väljer också att certifiera sitt skogsbruk via PEFC. Våra erfarna, lokala entreprenörer är också de certifierade. 

Spårbarhetscertfikat                                                  Chain of custody

                  

 

FSC Certifikat (pdf)

PEFC Certifikat (pdf)


Stabilitet

 
Ture Johanssons Trävaru är sedan många år klassade som trippel A, det vill säga innehar högsta kreditvärdighet. En trygghet när du ska få betalt.